THERMACUT - The Cutting Company

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No biggie... you can click here to view the PDF file.

 

A THERMACUT CSOPORT

30 éves működése során a THERMACUT csoportszámos változáson ment keresztül. A THERMACUT (eredetileg Tatras Imports Inc.) vállalatot Claremont-ban, New Hampshire-ben jegyezték be 1990-ben, és a ZAP Plasmatherm márkanév alatt plazmavágási fogyóeszközök viszonteladásával foglalkozott a helyi kereskedők és végfelhasználók között. A vállalt eredetileg három alkalmazottal indult, telefonos értékesítési szolgáltatóként. 1992-ben a vállalat egy kisebb gyártó üzemet nyitott a Cseh Köztársaságban, majd egy értékesítési irodát ugyanott 1996-ban. A csehországi létesítmény plazmavágási fogyóeszközöket és vágóberendezéseket gyárt és értékesít közvetlenül a Kelet-Európai piac számára, illetve a Nyugat-Európai forgalmazókon keresztül a THERMACUT márkanév alatt, belső és külső értékesítési képviselőkkel. 1993-ban a THERMACUT márkát Észak-Amerikában is értékesíteni kezdték forgalmazókon keresztül.


1999 januárjában, az STK Gesellschaft für Schweißtechnik GmbH (egy, 100%-ban a Köln, Németország székhelyű IBG Csoport tulajdonában lévő vállalat) felvásárolta a THERMACUT részvényeinek 80%-át, majd 2002-ben a THERMACUT Csoport 100% tulajdonosává lépett elő.


A szerény kezdetek óta a THERMACUT a plazmavágó berendezések és fogyóeszközök piacának egyik legjelentősebb szereplője lett számos, tíz értékesítési leányvállalaton keresztül igazgatott értékesítési csatornával. A THERMACUT emellett szorosan együttműködik az (IBG tulajdonú) Abicor-Binzel vállalattal, mely Indiában, a Közel-Keleten, Törökországban, Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Dániában, Norvégiában, Svédországban, Finnországban, az Egyesült Királyságban, Dél-Koreában, Ausztráliában, Mexikóban és Brazíliában rendelkezik telephelyekkel. Ügyfelei igényei alapján a THERMACUT bevezette TIG/WIG, MIG/MAG és oxigén-üzemanyag sugaras termékeit is, melyeket ISO 9001 minősítésű üzemében gyárt, a Cseh Köztársaságbeli Uherske Hradiste-ben.


A THERMACUT Csoport erőfeszítései elsősorban a kiemelkedő minőségű fogyóeszközök és vágóberendezések gyártására irányul, melyek teljesítik, vagy akár meghaladják nemzetközi ügyfeleink követelményeit. Ügyfeleink számával a velünk szemben támasztott elvárások is folyamatosan nőttek. 2005-ben a THERMACUT korszerűbb fogyóeszközökkel bővítette ki portfólióját, ilyenek voltak többek között a Silver Plus™, Silver Pro™ és Silver-EX® elektródák, és a szabadalmazott Tungsten-EX™ fúvókák.


2013-ra a THERMACUT Csoport folyamatosan fejlődött és terjeszkedett a hővágási és forrasztási piacon. 2012 decemberében a THERMACUT Csoport felvásárolta a HOLMA® AG vállalatot, egy prémium minőségű lézeres fogyóeszközgyártót, mely számos állandó megrendelővel rendelkezik, és a kiváló minőségű lézervágási fogyóeszközök mellett tovább bővítette a THERMACUT plazma- és oxigénsugaras termékeinek portfólióját is.


2013-ban, a SCHWEISSEN & SCHNEIDEN kiállításon a THERMACUT Csoport fejlődése újabb szakaszához érkezett új plazmasugaras vágóberendezései bevezetésével, melyek akár 65 mm vastagságú anyagok vágására is alkalmasak voltak. Az első ilyen termék egy 105 amperes rendszer volt. A THERMACUT egy 65 és 85 amperes rendszert is bemutatott. Ezzel az újítással a THERMACUT bebizonyította ügyfeleinek, hogy képes teljes körű plazmavágási termékcsaládokat kínálni.


2016 és 2018 között fokozatosan bevezették az új, 30 A - 125 A plazmaforrásokat is. A HD szériát eredeti vágóberendezéseivel és a szabadalmazott Torch Connection System (TCS) csatlakozóval 2017-ben mutatták be a SCHWEISSEN & SCHNEIDEN kiállításon, Düsseldorfban.


A plazmavágáshoz hasonlóan a THERMACUT a lézervágási technológiák területén is élen jár. A 2017-ES SCHWEISSEN & SCHNEIDEN KIÁLLÍTÁSON bemutattuk az eredeti EX-TRABEAM® lézeres vágófejet, melyet 2018. második félévében vezettünk piacra.


A THERMACUT Csoport egész munkássága során hitt abban, hogy „Az ügyfélnek mindig igaza van”. Ez motiválja vállalatunkat a folyamatos fejlődésre minden területen, a termékfejlesztéstől az értékesítésig.


“A VÁGÁSI VÁLLALAT” már nem csak egy szlogen. A mindennapos gyakorlatunk része. Csatlakozzon Ön is a THERMACUT vállalathoz, és fedezze fel a legújabb technológiákat, illetve a digitális vezérlés által kínált új lehetőségeket.